Trys Puikios Pusryčių Idėjos

Pagrindinis » Straipsniai » Trys Puikios Pusryčių Idėjos

Pusryčiai yra vienas svarbiausių dienos patiekalų. Čia pateiksime kelias idėjas kaip gali atrodyti geri, sotūs ir produktyvus pusryčiai. Pusryčių galite valgyti, o galite ir nevalgyti. Įpatingai tuomet kai iš vakaro esate pavalgęs ir ryte vis dar jaučiate sotumo jausmą. Čia nerasite patarimų valgyti sumuštinius ar sausus pusryčius, kadangi tai yra prastas ir vienas iš praščiausių pasirinkimų. Apžvelgsime tris geriausius variantus ką galima suvalgyti ryte, kad butumėte sotus ir lengvas iki pietų.

Avižos su uogomis

Avižos yra puikus angliavandenių šaltinis. Pilno grūdo avižose esantys angliavandeniai skaidosi lėtai, todėl pamaitina jus kelioms valandoms. Netgi tuomet, kai angliavandeniai bus suvirškinti, jūs, nors ir jausite tuščią skrandį, jausitės sotus. Taip pat atsparusis krakmolas esantis avižose yra labai naudingas žarnyno bakterijoms. Kaip tai veikia? atsparusis krakmolas nėra suvirškinamas skrandyje ir keliauja iki žarnyno kur juo maitinasi gerosios bakterijos. Avižas galima pagardinti uogomis, puikiai tinka sviestas. Healfi.lt mėgstamiausias receptas yra: sausai virtos avižos su druska (verdame maišant iki tol, kol lieka minimaliai vandens), bananas, šaukštas kokosų aliejaus, gabalėlis sviesto, keletas riešutų. Viską sumaišome ir gauname nuostabų pusrytainį.

Kiaušiniai

Kiaušiniai turi pati geriausią baltymą. Kad neapsisunkinti skrandžio iš pat ryto, valgykite du ar tris kiaušinius kartu su salota prie jų. Pusryčiais bus per sunkūs jei prie kiaušinių valgysite duonos sumuštinius su sviestu ar dar papildomai mėsa ar sūriu. Skrandžiui tai tiesiog bus per didelė apkrova. Kiaušinius apkepkite ghee lydytame svieste, svieste, arba kepimui tinkamame alyvuogių aliejuje. Pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir prieskoniais pagal savo nuožiūrą tačiau nepersistenkite – gražumas slypi paprastume. Jei yra galimybė investuokite daugiau, tačiau rinkitės laisvai laikomų ir laisvai besimaitinančių vištų kiaušinius be hormonų ir be antibiotikų. Parduotuvėje ir pas ūkininką pirkti kiaušiniai turi visiškai kitokį baltymą ir maistinę vertę todėl nepatingėkite susirasti ūkininką ar nuvažiuoti į turgų. Jei nenorite to daryti dažnai, užsipirkite didesnį kiekį ir turėkite namuose. Kiaušinius galima laikyti kambario temperatūroje.

Vaisių salotos

Vaisių salotos yra nuostabus pusryčių pasirinkimas. Jos lengvos, suteikia vitaminų, neapkrauna skrandžio, žarnyno ir yra puikus fruktozės šaltinis. Kadangi po pietų pradedant silpti energijai atsiranda cukraus poreikis, vaisių salotos yra puiki cukraus kompensacija avansu. Mes iš karto gauname cukraus, pasisotiname, jaučiamės lengvi ir produktyvus. Kokius vaisius rinktis? Tai visiškai jūsų pasirinkimas. Skirkite laiko susidėlioti savo mėgstamiausią vaisių ir uogų kombinaciją. Mūsų mėgstamas pasirinkimas: vienas bananas, kivis, persikas, sauja raudonųjų vynuogių ir nedidelė saujelė šilauogių.

Skanių pusryčių ir geros dienos 🙂